Over ons

Marianne Thieme
Marianne Thieme is fractievoorzitter en mede-oprichtster van de Partij voor de Dieren. Na haar studie rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte zij enkele jaren bij een overheidsadviesbureau. Haar dierenbeschermingsloopbaan begon zij als faunaconsulent van de Dierenbescherming, waarna ze beleidsmedewerker werd van Bont voor Dieren en later directeur van Wakker Dier. In oktober 2002 richtte ze samen met andere dierenbeschermers de Partij voor de Dieren op. In november 2006 werd de Partij voor de Dieren met twee zetels gekozen in de Tweede Kamer en werd ze fractievoorzitter.
Dos Winkel
Dos Winkel komt als fysiotherapeut en docent orthopedische geneeskunde al ruim 40 jaar op talrijke plaatsen in de wereld (USA, Australië, verschillende landen in Europa). Tijdens een van zijn cursussen op het Caribische eiland Aruba leerde hij de onderwaterwereld kennen. Na zijn eerste duik wist hij dat zijn wereld veranderd was. Sindsdien maakte hij meer dan 4000 duiken over de hele wereld en werd hij bekend als onderwaterfotograaf. Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd. In de ruim kwart eeuw die hij nu duikt heeft hij de onderwaterwereld meer dan dramatisch achteruit zien gaan als gevolg van ernstige overbevissing, enorme bijvangsten, vervuiling met tienduizenden gifstoffen die overigens in veel vissen terug te vinden zijn en verzuring van de oceanen. In 2005 besloot hij daar iets aan te gaan doen. Sindsdien wijdt hij zijn leven aan oceaanbescherming. Resultaten zijn: het boek “Wat is er mis met vis?! en visolie”, de oprichting van een nieuwe NGO, de Sea First Foundation (www.seafirstfoundation.org), de film ‘Sea the Truth’ en het nieuwe boek ‘De Huilende Zee’ (uitgeverij ELMAR).
Barbara van Genne
Barbara van Genne is voorzitter van PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Tijdens haar studie biologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen raakte zij betrokken bij de Partij voor de Dieren. Eerst als voorzitter van de werkgroep Groningen, daarna als lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van november 2008 voor het waterschap Hunze en Aa. Nadat ze in december 2008 haar master mariene biologie afrondde, verhuisde ze naar Amsterdam. Daar werkt ze nu voor de internationale dierenbeschermingsorganisatie Vier Voeters en is ze duo-raadslid in de gemeente Amsterdam voor de Partij voor de Dieren. Via PINK! kwam Barbara in aanraking met het werk van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Vanuit haar achtergrond als mariene bioloog raakte zij actief betrokken bij het maken van ‘Sea the Truth’, om de problematiek van de grootschalige visserij in kaart te brengen.
Marianne van Mierlo
Marianne van Mierlo is research medewerker bij de Nicolaas G Pierson Foundation. Zij behaalde haar bachelor in mariene biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en rondt aankomende zomer haar master Limnology & Oceanography aan de Universiteit van Amsterdam af. Marianne deed onderzoek naar wilde dolfijnen in Florida en naar mangroven en sponzen op Curaçao. Naast haar studie volgt Marianne een docentenopleiding aan het ILO en is in het kader hiervan bezig met een onderzoek naar natuurbeleving in het voortgezet onderwijs. Tevens werkte zij mee aan het nieuwe boek van Dos Winkel, ‘De Huilende Zee’. Haar missie is om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen en harmonieus samen te leven.
Karen Soeters
Karen Soeters is directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Zij was projectleider van de veelbesproken klimaatfilm ‘Meat the Truth’, verantwoordelijk voor daarop volgende documentaire ‘Sea the Truth’ en een van de makers van een visueel document over onverdoofd ritueel slachten. Naast deze activiteiten is ze werkzaam als docent mediapsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam bij het Instituut voor Media en informatiemanagement en is Karen bestuurslid bij de Nederlandse Vegetariërsbond en bij Bont voor Dieren. Tijdens haar studie communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam heeft ze naast beleidsstudies en publieksstudies ook recht en politicologie als verdieping gevolgd. Karen Soeters volgt de problematiek met betrekking tot dierenwelzijn en milieu al zo lang als zij zich kan herinneren. Na haar studie is Soeters werkzaam geweest als onderzoeker voor onder andere een internationaal onderzoeksbureau in New York. Daarnaast is ze als consultant voor verschillende organisaties actief geweest.
Niko Koffeman
Niko Koffeman is oprichter en voorzitter van de Nicolaas G. Pierson Foundation en lid van de Eerste Kamer namens de Partij voor de Dieren. Niko Koffeman is een bevlogen dieren-, natuur- en milieubeschermer sinds zijn 18e. Hij verhinderde met de aanleg van een protestbos in het Lickebaertgebied dat daar een vuilstort kwam, hij voerde campagnes tegen de plezierjacht en genetische manipulatie van dieren, was medeoprichter van Stichting Wakker Dier en kreeg landelijke bekendheid in de strijd tegen de drijfjacht op wilde zwijnen door het Koninklijk huis. Hij begeleidde als extern campagneadviseur de SP van 0 naar 25 zetels in het parlement in 13 jaar. Koffeman is de bedenker van Adopteer-een-kip, Adopteer-een-appelboom en de VegaPolis. Tevens is de film ‘Meat the Truth’ ontstaan naar een idee van Koffeman.

Met speciale dank aan Evert Blijenberg voor het ter beschikking stellen van een groot deel van de onderwater beelden.