Over ons

Marianne Thieme
Marianne Thieme is fractievoorzitter en mede-oprichtster van de Partij voor de Dieren. Na haar studie rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte zij enkele jaren bij een overheidsadviesbureau. Haar dierenbeschermingsloopbaan begon zij als faunaconsulent van de Dierenbescherming, waarna ze beleidsmedewerker werd van Bont voor Dieren en later directeur van Wakker Dier. In oktober 2002 richtte ze samen met andere dierenbeschermers de Partij voor de Dieren op. In november 2006 werd de Partij voor de Dieren met twee zetels gekozen in de Tweede Kamer en werd ze fractievoorzitter.
Dos Winkel
Dos Winkel komt als fysiotherapeut en docent orthopedische geneeskunde al ruim 40 jaar op talrijke plaatsen in de wereld (USA, Australië, verschillende landen in Europa). Tijdens een van zijn cursussen op het Caribische eiland Aruba leerde hij de onderwaterwereld kennen. Na zijn eerste duik wist hij dat zijn wereld veranderd was. Sindsdien maakte hij meer dan 4000 duiken over de hele wereld en werd hij bekend als onderwaterfotograaf. Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd. In de ruim kwart eeuw die hij nu duikt heeft hij de onderwaterwereld meer dan dramatisch achteruit zien gaan als gevolg van ernstige overbevissing, enorme bijvangsten, vervuiling met tienduizenden gifstoffen die overigens in veel vissen terug te vinden zijn en verzuring van de oceanen. In 2005 besloot hij daar iets aan te gaan doen. Sindsdien wijdt hij zijn leven aan oceaanbescherming. Resultaten zijn: het boek “Wat is er mis met vis?! en visolie”, de oprichting van een nieuwe NGO, de Sea First Foundation (www.seafirstfoundation.org), de film ‘Sea the Truth’ en het nieuwe boek ‘De Huilende Zee’ (uitgeverij ELMAR).
Barbara van Genne
Barbara van Genne is voorzitter van PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Tijdens haar studie biologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen raakte zij betrokken bij de Partij voor de Dieren. Eerst als voorzitter van de werkgroep Groningen, daarna als lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van november 2008 voor het waterschap Hunze en Aa. Nadat ze in december 2008 haar master mariene biologie afrondde, verhuisde ze naar Amsterdam. Daar werkt ze nu voor de internationale dierenbeschermingsorganisatie Vier Voeters en is ze duo-raadslid in de gemeente Amsterdam voor de Partij voor de Dieren. Via PINK! kwam Barbara in aanraking met het werk van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Vanuit haar achtergrond als mariene bioloog raakte zij actief betrokken bij het maken van ‘Sea the Truth’, om de problematiek van de grootschalige visserij in kaart te brengen.